På fotohyllan här ovanför ser du mitt o Åkes bröllopsfoto längst till vänster. De andra är Åkes syskon med respektive och mina svärföräldrar i mitten.

Några rader om mig och min familj

När jag var barn ville jag bli lärare, jag ville lära mig spela piano, och jag ville gifta mig med min kusin Göran. Inget av det gick i uppfyllelse.

Jag blev först bondmora och sedan kontorist, jag lärde mig aldrig spela något instrument över huvudtaget och i stället för att gifta mig med min kusin, gifte jag mig år 1961 med Åke, en bonde från Fröjel och det har jag aldrig ångrat, för under de åren vi var gifta har jag nog dagligen fått höra hur älskad jag är.

När vi gifte oss flyttade jag till min mans föräldrahem, gården Stenstugu i Fröjel. Jag, som alltid tyckt om djur, men aldrig tidigare varit i en ladugård, började snart hjälpa Åke med kor och kalvar och det blev min uppgift de år jag var hemma då barnen var små.

När de blev större började jag plugga på Komvux, då var jag 44 år och mycket tveksam till en början. Hur skulle det gå? Men det gick jättebra! Det var så roligt.

Jag läste ekonomi med redovisning och revision på heltid i 3 terminer och efter det fick jag genast jobb.

Mina sista 10 år innan pensioneringen jobbade jag på Payex i Visby.

Vi har 3 barn:

Eva född 1961, är gift med Claudio och har varit bosatt på Sicilien i nära 30 år, men i april 2012 har hon flyttat hem till Gotland igen och ska bosätta sig i huset på Stenstugu.

Bo född 1963, är sambo med Carina och de bor i Klintehamn. Bosse har övertagit gården Stenstugu och vi får väl se vad som händer med gården i framtiden. Nu får han ju Eva som hyresgäst ett tag i alla fall.

Krister född 1972, bor i Visby tillsammans med sin pojkvän Thomas.

Våra enda barnbarn är Evas 2 pojkar, Gaetano och Edoardo, som vi inte får träffa så ofta eftersom de bor så långt borta. Kanske blir det ändring på det nu om Eva blir kvar på Gotland.

I september 2011 lämnade vi över gården till vår äldste son och köpte oss en lägenhet vid Odvalds i Klintehamn. Hit flyttade vi för gott den 10 september 2011 och här hoppades vi att få många fina år tillsamman i lugn och ro utan att behöva bekymra oss för snöskottning, eldning och gräsklippning. Tyvärr blev det inte som vi tänkt oss, för nu sitter jag här ensam utan min Åke.

Den 8 februari 2012 lämnade Åke mig och somnade in för alltid efter en kortare tids sjukdom. Jag har gjort en sida till minne av hans bortgång. Jag är trots allt glad att flytten blev av, för att vara ensam kvar på Stenstugu skulle varit för outhärdligt.


Lite annat värdelöst vetande om mig hittar du i de här utmaningarna.

Utmaningar

Vill du veta lite mer om mig, så kolla här på utmaningarna.
Jag är utmanad av Lena
Utmanad 16/9 2008

Jag är utmanad av Krokofanten i Frankrike
Utmanad 2/7 2008

Jag är utmanad av Lena Birgitta
Utmanad 28/6 2008

Jag är utmanad av Bettan
Utmanad 11/3 2008

Jag är utmanad av Doris
Utmanad 16/1 2008

Den här utmaningen kommer från Sofia
Utmanad 9/12 2007

Jag är utmanad av Britt-Inger
Utmanad 8/8 2007

Jag är utmanad av Anita
Utmanad 20/4 2007

Jag är utmanad av Anita
Utmanad 8/2 2007

Den här kommer från Kerstin
Utmanad 27/1 2007

Ännu en utmaning som har kommit från Gunnar.
Utmanad 6/1 2007

Och den här från Astrid
Utmanad 19/12 2006

Den här utmaningen kommer från Jessica
Utmanad 23/10 2006